Logga
in

Inloggning

Kom ihåg mig

Inloggning

Kom ihåg mig

Utbildningar / Seminarier

Svensk Betong arrangerar utbildningar för våra medlemmar inom främst arbetsmiljöområdet – t.ex. pumputbildning och certifierad montageutbildning. Vi arrangerar både medlemsseminarier och öppna seminarier inom aktuella områden.

Kontakta info@svenskbetong.se för mer information om vårt kursutbud för våra medlemmar.

Svensk Betongs utbildning ger tillgång till föreningens EPD- verktyg som nu även gör det möjligt att ta fram tredjepartsgranskad EPD på ett förenklat sätt.

Denna utbildning är bara för anställda i våra medlemsföretag.

Utbildningen, som är en dag (ca kl 10-16), kommer hållas onsdagen den 22 april digitalt via Skype/Teams. Vi kommer ta kontakt med alla anmälda och ge mer information. Vi planerar minst ett till utbildningstillfälle i maj, mer information kommer om det.

Kontakta Kajsa Byfors, kajsa.byfors@svenskbetong.se vid frågor.

Startdatum 2020-04-22 09:30
Slutdatum 2020-04-22 18:00
Anmälan senast 2020-04-01

Det går inte längre att boka sig till detta evenemang

I rådande omständigheter med coronaviruset och reserestriktionerna som finns hos många företag kommer vi att hålla pumputbildningen digitalt. Den praktiska delen kommer genomföras hos respektive företag. Mer information kommer. Beroende på antalet kursdeltagare kan utbildningstillfället komma flyttas till hösten.

 

Kursen har fokus på säkerhet vid betongpumpning. Webbutbildning och en föreläsarhandledd dag ingår.

Enligt kollektivavtal ska en pumpmaskinist ha yrkesbevis för att få pumpa betong för företag som är medlemmar i Sveriges Byggindustrier. Yrkesbeviset utfärdas av  Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) efter att man genomgått godkänd utbildning för pumpmaskinister och i sin *utbildningsbok har, av arbetsgivaren registrerade, 4200 timmars arbete. Svensk Betong är utbildningsgivare och genomför utbildning för pumpmaskinister.

Kursen är öppen för alla och omfattar webbutbildning som deltagarna får inloggning till 14 dagar före den föreläsarhandledda kursdagen med fokus på säkerhet vid betongpumpning. Förberedelse, körning, uppställning samt genomförande och avslut är områden som bl a ingår i kursplanen. Ett praktiskt prov genomförs och kursen avslutas med en tentamen.

Kursavgift: 7000 kr exkl moms per person för medlemmar (10.500 kr icke medlemmar), I kursmaterialet ingår en utbildningspärm och materialet "Säkerhetsmanual för betongpumpar". Anmälan bindande

Kursen anordnas på Swerocks kontor i Rosersberg Stålgatan 2, som ligger i närheten av Arlanda.

PROGRAM (kan komma att revideras i och med att utbildningen sker via webben)

Vid frågor, kontakta Cecilia Fridell.

 

*För att erhålla den digitala utbildningsboken via BYN och kursintyg från Svensk Betong, ska eleven vara godkänd på tentamen och ha utfört ett praktiskt prov under kontroll av kursledare, se bifogat utdrag ur Utbildningsplanen.

Instruktion för arbetsledare som ansvarar för ny deltagare där gemensamma arbetsgivaren är anknuten till BYN:

Skriv ut underlaget ”Anmälan om lärlingsanställning” från BYNs hemsida. Där finns även lite annan information om att handleda lärlingar. Därefter fyller du och lärlingen i blanketten. När den är ifylld skickas den till BYNs kontor regionalt.

Regionkontoret slår upp listan över personer som gått pumpmaskinistutbildning, ser att Svensk Betong anmält att din medarbetare blivit godkänd på kurs ”Säkerhetsutbildning för pumpmaskinister” och skickar då uppgift om hur och var du ska gå in för att registrera timmar i den ”digitala boken”.

Startdatum 2020-05-05 09:30
Slutdatum 2020-05-05 18:00
Anmälan senast 2020-04-20
Pris för enskild 7000 kr
7000 kr

Med tanke på corona-virusets spridning samt Folkhälsomyndighetens rekommendationer sker följande förändringar:

Svensk Betongs stämma kvarstår 14 maj men förbereds för deltagande digitalt/per telefoni. Tiden för stämman är kl 10-12. Concrete Future Day är inställt och flyttas fram till senare tillfälle.

 

INSTÄLLT

Plats: Teaterskeppet, Skeppsbron 13, Stockholm
Datum:  Torsdag 14 maj
Program


09.00 Registrering, kaffe med smörgås, möjlighet att nätverka
10.00  Välkomsthälsning   Ordf Carina Edblad
             Verksamhetsberättelse 2019  VD Malin Löfsjögård 
10.30 Stämmoförhandling
11.30 Utblick 2020 och framåt  VD Malin Löfsjögård
12.00 Lunch (föranmälan krävs, klicka på formuläret Anmäl deltagande nedan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startdatum 2020-05-14 10:00
Slutdatum 2019-05-14 12:00
Anmälan senast 2020-05-08
Ta mig högst upp på sidan