Logga
in

Inloggning

Kom ihåg mig

Inloggning

Kom ihåg mig
Täby C Cirkulationsplatser
Dölj fakta
Visa bildspel

Typ: Offentlig plats

Område: Täby, Stockholm

Byggår: 2013

Yta: N/A

Arkitekt: Rundquist Arkitekter

Byggherre: Täby kommun

 

 

Täby C Cirkulationsplatser

Typ: Offentlig plats

Område: Täby, Stockholm

Byggår: 2013

Yta: N/A

Arkitekt: Rundquist Arkitekter

Byggherre: Täby kommun

 

 

I Täby centrum har två nya korsningar, färdiga 2013, utformats som cirkulationsplatser i två nivåer mellan Stora Marknadsvägen och Attundavägen respektive Gustaf Bergs väg. De undre nivån har anslutningar i fyra ritningar och den övre nivån i tre. Den nedre nivån formas so men skål med lutande sidor medan den övre övre nivån bildar en brokonstruktion. Mellan skål och bro kan ljuset flödet ned och reflekteras mot de lutande sidorna. Genom att öppna den nedre nivåns tak skapas goda ljusförhållanden som ger en känsla av att vistas i ett öppet rum. I projektet samverkar arkitektur, vägutformning, konstruktion och belysning för att

uppnå den bästa lösningen för en komplicerad situation. Avsikten är att höja värdet på miljöer som ofta ägnas liten omsorg och att integrera trafiklösningar i ett större sammanhang. Täby Centrums cirkulationsplatser fick både Svensk Betongs pris "Helgjutet" och Trafikverkets Arkitekturpris 2015.

"Avsikten är att höja värdet på miljöer som ofta ägnas liten omsorg"

Läs mer

Externa länkar

Dokument

Ta mig högst upp på sidan