Logga
in

Inloggning

Kom ihåg mig

Inloggning

Kom ihåg mig

I Bygga med platsgjutet har vi samlat det mesta man behöver veta om konstruktion och produktion. Här finns fakta, råd, instruktioner och verktyg – både vad gäller materialegenskaper, statik, hållbarhet, ekonomi och säkerhet.  

Platsgjuten betong med sk plattbärlag är den vanligaste byggmetoden för flerbostadshus idag. Fördelarna är många, bla möjligheten att lägga installationer i stommen, det spar plats och gör att man många gånger kan få in en våning till och därmed får ett kostnadseffektivt byggande. Även byggtiden är konkurrenskraftig om man ser till helheten - från byggbeslut till färdig stomme. Platsgjuten betong fungerar också utmärkt i den moderna byggprocessen, industriellt byggande, som innebär att produktionen blir en repetitiv process istället för som traditionellt där varje projekt är unikt genom hela produktionen. 

Med platsgjuten betong öppnar sig oändliga möjligheter för ett modernt och effektivt byggande för bostäder och kontor, tex:

Estetik och design: Stor flexibilitet och möjlighet att skapa estetiska byggnader anpassade till aktuell miljö och läge. Jämnt och behagligt inomhusklimat – dessutom energieffektivt! I en helgjuten stomme finns inga öppna fogar vilket minimerar risken för läckage av värme/kyla och ger en energieffektiv byggnad. I kombination med betongens värmelagrande egenskaper får man en oslagbar lösning.Utmärkta ljudegenskaper. Lång erfarenhet och uppföljning visar att betongen håller vad den lovar, en kvalitetssäkrad tyst och behaglig boendemiljö.

Helgjutet VINNARE1webb1Bla jungfrun

r 05

Ta mig högst upp på sidan